Gris, Oksekød, Opskrift, Vegetarisk

Grillet Hotdog på 10 forskellige måder

Opskrift- No. 6
 • FORBEREDELSE
  5 min.
 • TILBEREDNINGSTID
  15 min.
 • PERSONER
  3-4
 • SVÆRHEDSGRAD
  3/10

Fra klassisk pølsevogn til grøn og gourmet

Hotdogs på 10 måder!

En eskimo i kajak eller en død indianer i kano og et skinkesøm i åben kiste - eller bare en HOTDOG! Kært barn har mange navne, og hotdoggen har især mange mere eller mindre flatterende kælenavne. Hotdoggen er formentlig den mest populære spise i pølsevognen, ligesom enhver gourmet-restaurant med respekt for sig selv efterhånden har kreeret deres egen variant, men den er jo også helt fantastisk selv at lave hjemme i baghaven. Uanset om du får gæster til en spontan, afslappet komsammen, du vil holde fancy fest eller bare servere en nem omgang frokost, aftens- eller natmad, så er hotdoggen altid god og kan varieres i det uendelige, så den samtidig er noget, alle kan lide. 

Her får du som inspiration til dit næste hotdog-måltid 10 forskellige varianter, som alle er nemme at lave, når du fyrer op for din Nexgrill næste gang. Velbekomme!

Ingredienser

Ingredienser

 • Hotdogbrød
 • Pølser af gris eller okse
 • Plantepølser
 • Toppings og garniture valgt efter hvilken hotdog variant, du ønsker at lave

Forberedelse


Grillet Chicago Hotdog

Skift de almindelige lyse pølsebrød ud med pølsebrød med sorte birkes, gerne hjemmelavet

Flæk pølsebrødet uden at skære helt i gennem og læg en grillet pølse i. Top derefter med gul sennep, hakket almindelig zittauerløg, sød pickles relish, skiver af syltede jalapeños og tomatskiver. Afslut med et drys sellerisalt.

Grillet California Hotdog

Flæk pølsebrødet uden at skære helt i gennem og læg en grillet pølse i. Top med blandet forårsgrønt, hakket avocado, hakket tomat og hakkede hårdkogte æg. Dryp med ranch-salatdressing til slut.

Grillet Italian Style Hotdog

Flæk pølsebrødet uden at skære helt i gennem og læg en grillet pølse i. Top med ristet hvidløg og bruschetta.

Grillet Denver Hotdog

Flæk pølsebrødet uden at skære helt i gennem og læg en grillet pølse i. Top med hakket rødløg, grøn chilisauce, creme fraiche og hakket jalapenos.

Grillet Buffalo Hotdog

Flæk pølsebrødet uden at skære helt i gennem og læg en grillet pølse i. Top med smuldret blåskimmelost og dryp med spicy og varmende Buffalo sauce.

Grillet Grøn Hotdog

Skift den grillede pølse af kød ud med en plantebaseret pølse og læg den i pølsebrødet. Top derefter med hakket frisk ananas, hakket zittauerløg og hakket grøn peberfrugt. Dryp med teriyaki-sauce til slut.

Opskrift på Sommerhotdog

Flæk pølsebrødet uden at skære helt i gennem og læg en grillet pølse i. Top med strimlet salat, grillede majskerner, hakket rødløg og hakket tomat.

Grillet Reuben Hotdog

Flæk pølsebrødet uden at skære helt i gennem og læg en grillet pølse i. Top med sauerkraut, drueagurk relish (gerne dild-syltet) og revet emmentaler eller anden schweizerost. Dryp med Thousand Island salatdressing.

Grillet Chili Hotdog 

Flæk pølsebrødet uden at skære helt i gennem og læg en grillet pølse i. Top med grillet chilipeber, revet cheddarost, majschips og cremefraiche dip.

Grillet Mac n' Cheese Hotdog

Flæk pølsebrødet uden at skære helt i gennem og læg en grillet pølse i. Top med opvarmet makaroni-og-ost (Mac and Cheese) og knuste kartoffelchips.

Tilberedningsvejledning


 1. 1

  Forvarm halvdelen af din Nexgrill gasgrill eller plancha til medium varm og hold den anden halvdel uopvarmet. På en gasgrill skal du bare tænde halvdelen af brænderne.

 2. 2

  Brug en grilltang til at placere pølserne på grillen over direkte varme, placeret så de er vinkelret på grillristene. Hvis du lægger dem på denne måde, vil du få de eftertragtede, klassiske grillmærker. Rids eventuelt pølserne først, så du laver en "kontrolleret sprængning", men dette er også en smagssag. Ved at grille over direkte varme får du en hårdere varme og karamellisering i modsætning til at grille pølserne over indirekte, lav varme i længere tid, som giver "saftspændte" pølser, som nogle foretrækker.

 3. 3

  Vend pølserne en eller to gange for at få en jævn tilberedning på alle sider. En standard oksekøds-frankfurter grilles 5 til 7 minutter. En jumboskal have ca. 7 til 10 minutter. Og en plantepølse grilles

 4. 4

  2-3 minutter før pølserne er helt færdiggrillet, fordeles smeltet smør på pølsebrødene og de lægges med oversiden nedad på grillristene eller plancha stegepladen. Lad kun pølsebrødene varme i ca. 1 minut. Lader du dem ligge for længe på grillen, vil brødet tørre ud.

 5. 5

  Når pølsebrødene er varme, tages både pølser og brød af grillen, brødene flækkes uden at skære dem helt over, der lægges en pølse i og så toppes hotdoggen med diverse garniture, alt efter hvilken hotdog-stil du går efter.

Opskrift - No. 6
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Meget mere grill!

Uundværligt grilltilbehør til grillmesteren