grilltip, rengøring

Klargøring af grillen til en ny sæson

Sørg for disse 4 simple ting, inden du går i gang 

 

Når de første forårsdage melder sig, er det også tid til at få kørt grillen frem fra dens vinterhi og få den klargjort til en masse lækre grillmåltider i en ny sæson. Se hvad du skal være opmærksom på her, inden du går i gang med at grille på din Nexgrill.

  1.  Rengør grillen! Hvis grillen ikke er blevet gjort ren, før du satte den væk for vinteren, er det vigtigt, at den får en grundig rengøring, inden du går i gang med at grille på den. Rengør grillen i en mild sæbeopløsning, brug lidt opvaskemiddel og varmt vand og tør efter med en ren tør klud. Smør derefter de rustfri flader ind i WD40, som fjerner og lægger en beskyttende hinde mod udefrakommende flyverust. Hvis grillristene ikke er brændt helt rene efter sæsonens sidste grillmåltid, kan de med fordel smøres ind i brun sæbe og overnatte sammen med en sjat salmiakspiritus i en sort plasticsæk - det fjerner genstridigt snavs og fedt. Efterfølgende rengøres ristene med mild sæbe og varmt vand. Det bedste er dog at skrubbe ristene med en børste med vand, mens grillen stadig er halvvarm, inden den stilles væk. Se også tips til den løbende rengøring og vedligehold af gasgrill.
  2.  Rengør grillristene. Når du har gjort grillen helt ren, inden den blev sat væk i vinterhi, er det tilstrækkeligt blot at tørre overfladerne af nu og koncentrere sig om grillristene. Vær særlig opmærksom på at få vasket grillristene af, da der kan have været besøg af skadedyr i vinterens løb, og efterladenskaber fra mus og rotter kan være yderst sundhedsskadeligt.
  3. Tjek for insekter, der kan have taget bolig i grillens små kroge og hulrum. En insektpuppe kan også tilstoppe brænderne og forvolde skade.
  4. Tjek gastilførslen! Sørg for at gasslangen ikke har nogen skader. Tjek at tilkoblingen mellem regulator og slange er tæt, samt at tilkoblingen mellem slange og grill er korrekt fastspændt. Se også mere om tjek og udskiftning af regulator og gasslange. 

 

 

Ring til os eller send os en e-mail. Hvis du har spørgsmål om din Nexgrill, hjælper vi dig hellere end gerne.