Nexgrill Tips og Tricks – Regulator

Udskiftning og sæbetest af gasslangen

Regulatoren sørger for gastilførslen til din Nexgrill gasgrill. Regulatoren og dens slange skal tjekkes regelmæssigt for, om den fungerer korrekt.

Herunder finder du vejledning til udskiftning af gasslangen på regulatoren samt sæbetest af slangen. 

 

Af og til har man brug for at skifte regulator fx hvis den er defekt. Dette gøres ved først at afmontere den gamle regulator. Hvis slangen også er af ældre dato anbefales det selvfølgelig at skifte til en helt ny her også. Hvis slangen derimod er i god stand kan den dog bruges sammen med den nye regulator.

Begynd med at skære slangen af den gamle regulator og tag spændebåndet af, så det kan bruges igen på slangen sammen med den nye regulator. Husk at lade spændebåndet glide på slangen igen, inden slangen påmonteres den nye regulator. Dernæst presses slangen godt ned over studsen på den nye regulator. Dette kræver et hårdt underlag, da slangen skal slutte helt tæt til. Når slangen sidder godt ned over studsen, spændes spændebåndet til om slangen, så hårdt man kan, indtil man kan se, spændebåndet har godt fat om slangen.

I den anden ende af slangen sidder den fitting, som skrues på grillen ved tilslutning af regulatoren. Denne fitting kan skiftes på nøjagtig samme måde ved at skære slangen af og presse slangen ned over en ny fitting, samt spænde godt til.

Slangen med regulator kan nu skrues på grillen. Slangen skal vende således, at hovedet på regulatoren passer lige ned oven på gasflasken. Slangen må ikke skulle vrides for at passe på gasflasken.

Slangen må ikke skulle vrides for at passe på gasflasken.

Når man har monteret den nye regulator på grillen, skal den testes for utætheder, - om samlingerne er tætte. Dette gøres vha. sæbetesten. Lidt vand og opvaskemiddel blandes og pensles på slangen over det hele. Når regulatoren tilsluttes gasflasken, vil der ved utætheder komme sæbebobler til syne, og man vil derved hurtigt kunne se, at slangen ikke er tæt og skal udskiftes eller spændes bedre.

Dette er måden man tjekker sin gasslange på, også én der ikke er nymonteret. Det er vigtigt at lave denne test før hver grillsæson begynder, eller 1-2 gange om året, hvis slangen ser defekt ud samt ved skift af regulator.

 

Ring til os eller send os en e-mail. Hvis du har spørgsmål om din Nexgrill, hjælper vi dig hellere end gerne.