Rengøring af gasgrill fra riste til fedtbakke

Du kan også fange køkkenchefen Matt i Bag om flammen sammen med Robin Chang.

Lidt sund fornuft, før vi går i gang …

FØR DU FORSØGER AT RENGØRE DIN GASGRILL, SKAL DU FRAKOBLE GASSEN. Den grill, der bruges i videoen ovenfor, er ikke en gasgrill. Det er en Nexgrill kulgrill på vogn.

 

Rengør grillristene, mens grillen stadig er varm

Det er bedst at rengøre grillen, mens den stadig er varm. Det er meget nemmere at skrubbe rester af fedt eller mad af grillens overflader, mens de stadig er varme fra tilberedningen. Hvis du venter, indtil grillen bliver kold, har resterne større mulighed for at hærde og hænge fast i grillens overflader.

Hvis du ikke har et rengøringsmiddel specielt udviklet til grill, kan du anvende en opløsning af opvaskemiddel og lunkent vand til at rengøre grillen med.
Det er vigtigt at opløse alle madrester og fedt fra grillen – gentag processen flere gange, hvis nødvendigt.

Hvis der efterlades fedtrester på emaljerede overflader, der opvarmes til høj varme, har det vist sig, at det vil skade den emaljerede coating. Dette gør det særlig vigtigt at rengøre overfladerne grundigt, især inden man sætter grillen væk i længere tid.

 

Rengøring af Searing Side-brænder

Det samme gør sig gældende for Searing Side-brænderen. Brug aldrig nogen former for hårde børster. Kun børster med bløde hår bør anvendes.

Lad altid Searing Side-brænderen brænde al fedt væk, før du slukker den. Den bedste måde er at fjerne kødet og vente et par sekunder, førend Searing Side-brænderen slukkes. Rengøringen vil vanskeliggøres betydeligt, hvis der slukkes for Searing Side-brænderen, mens der stadig er kødsaft, der drypper ned i den
keramiske brænder.

 

Med grillbørsten bliver ristene hurtigt rene

I modsætning til støbejern behøver du ikke at smøre Nexgrill grillriste ind i olie, som skal sidde natten over, da ristene er designet, så de er nemme at rengøre.

nexgrill grill brush cleaning a grill

Med en praktisk grillbørste kan du hurtigt og nemt skrubbe ristene rene. Madrester kan gå af uden de store anstrengelser. Hvis du dypper grillbørsten i en skål vand, før du skrubber, gør dampen det nemmere at rengøre grillen. Dyp jævnligt og brug en grillhandske til at beskytte hånden mod varme og damp. 

RENGØRING AF RUSTFRIT STÅL PÅ GASGRILLEN

Når rustfrit stål skal rengøres, anbefales det at starte med det mildeste rengøringsmiddel. I butikkerne er der mange forskellige rengøringsmidler til rustfrit stål, som er velegnet til at skrubbe fedtrester af med. 

Hvis du kigger nærmere på den rustfrie stål på din Nexgrill, kan du se, at der er sliberiller i stålet. Skrub i samme retning som sliberillerne for at undgå ridser.

Vi anbefaler desuden at smøre de rustfrie flader med fx WD40, da midlet både fjerner og lægger en beskyttende hinde mod eventuel udefrakommende flyverust, som desværre er almindeligt i vores fugtige klima i Skandinavien.

close up of nexgrill stainless steel hood

Der kan også samle sig fedtpletter på overfladen af den rustfrie stål, som med tiden kan brænde fast, så det ligner rust. For at fjerne disse pletter anbefales det at bruge en blid slibesvamp sammen med et rengøringsmiddel til rustfrit stål. Skrub i samme retning som sliberillerne for at undgå at ridse overfladen. Afslut med at smøre de rustfrie overflader ind i WD40 for bedre beskyttelse fremover.

 

RENGØRING AF GRILLBRÆNDERE PÅ GASGRILLEN

Det er en god idé at rengøre brænderne på din Nexgrill en gang imellem, alt efter hvor ofte du griller. Fedt og madrester kan med tiden skabe blokeringer på brænderne, og selv små blokeringer kan medføre brandfare.

Lidt mere sund fornuft: FØR BRÆNDERNE AFMONTERES FOR AT BLIVE RENGJORT, SKAL DU FRAKOBLE GASFLASKEN. SØRG OGSÅ FOR AT BRÆNDERNE ER HELT KOLDE INDEN AFMONTERING.

knobs on a nexgrill turned off

Grillbrænderen på din Nexgrill gasgrill afmonteres ved at fjerne de skruer og den splitpind, der holder den på plads. Læg skruer og splitpind til side og løft brænderen ud af grillen.

Rengør brænderen udvendigt med sæbevand og stålbørste. Skrab vanskelige rester af med en metalskraber. Fjern snavs i tilstoppede åbninger med en papirclips, der er rettet ud. (Brug aldrig en tandstik, da den kan knække og tilstoppe åbningen).

Bemærk: Hvis insekter eller andet blokerer for strømmen af gas gennem brænderen, så prøv at blæse brænderen ren ved hjælp af en dåse med trykluft. Hvis der stadig er noget, der blokerer, så kontakt vores kundeservice telefonisk, før du forsøger at grille igen. Nexgrill Danmark kundeservice tlf.: +45 6220 2623

Når den rengjorte brænder har fået lov til at tørre, skal den sættes meget omhyggeligt og korrekt i igen. Brænderen skal centreres inden for åbningen til gastilførsel. Forsøg ikke at tænde grillen igen, hvis brænderen ikke er placeret korrekt inden for åbningen til gastilførsel.

Til sidst fastgøres gasbrænderen med skruerne og splitpinden, og bingo, så er den klaret! Rengør til sidst grillbrænderen.

DER KAN OGSÅ SAMLE SIG FEDTPLETTER PÅ OVERFLADEN AF DEN RUSTFRIE STÅL, DER MED TIDEN KAN BRÆNDE FAST PÅ OVERFLADEN, SÅ DET LIGNER RUST.


RENGØRING AF FEDTBAKKE/-KOP PÅ GASGRILLEN

Fedtbakken/-koppen på din Nexgrill skal tømmes og tørres af regelmæssigt. Vask den derefter med varmt vand tilsat et mildt rengøringsmiddel. Vi ved alle, hvor beskidt en grill kan blive. Undgå at opsamle så meget fedt, at det løber ud over kanten af fedtbakken/-koppen.

Godt tip: Du kan komme lidt sand i bunden af fedtbakken til at opsuge fedtet.

Din Nexgrill er din udendørs madlavningspartner. Du har sparet op til den, du tilbereder lækre måltider på den, og du bør derfor også passe og pleje den godt. Størst mulig kvalitet og effektivitet opnås ved at følge disse tips til rengøring af gasgrillen.

OBS! Vidste du, at der er mindst 2 års garanti på hver enkelt del af din Nexgrill? Der er også 5 års garanti på hovedbrænderne på mange af vores gasgrill. Det er derfor vigtigt at gemme kvitteringen, så vores kundeservicemedarbejdere kan sikre, at din garanti opfyldes, og din Nexgrill kan fortsætte med at levere varen i mange år fremover.

Ring til os. Send os en e-mail. Hvis du har spørgsmål om din Nexgrill, hjælper vi dig hellere end gerne.

Skal vi være venner?!

Følg os på de sociale medier og vis os gerne, hvad du griller og hvordan. Brug #HungryForDifferent - Vi lover til gengæld at holde dig opdateret med alle vores nyeste grilltips, grillfortællinger, opskrifter og meget mere inden for grill og grilltilbehør.