Kalv
Wienerschnitzel med brasede kartofler, hvide asparges og Wienerdreng
Opskrift- No. 31
-
FORBEREDELSE
10
-
TILBEREDNINGSTID
-
PERSONER
4
-
SVÆRHEDSGRAD
Moderat
Nexgrill med Lars Thrane
Ægte wienerschnitzel
Wienerschnitzel er Østrigs nationalret og en klassiker i det internationale køkken, men opskriften er sandsynligvis importeret i det 15. eller 16. århundrede fra det nordlige Italien. En rigtig wienerschnitzel tilberedes af kalveinderlår.
Nexgrill kokken giver her opskriften på, hvordan du i gasgrillen kan lave de lækreste store wienerschnitzler med brasede kartofler og selvfølgelig en Wienerdreng ovenpå. Det hele tilberedt på Nexgrill Gourmet gasgrill. Se med på Youtube også!
Ingredienser
Ingredienser
- 4 stk. kalve schnitzler af kalveinderlår
- 1 kg kartofler
- 1 citron
- 1 ds. kapers
- 1 ds. benfri sild
- 1 ds. revet peberrod
- Ca. 16 stk. hvide asparges
- Olie og smør til stegning
- Salt og peber
- Pynt: tomat og persille
Forberedelse
Bank schnitzlerne flade i ca. 1 ½ cm tykkelse.
Paner schnitzlerne: schnitzlerne vendes først i mel, derefter i sammenpiskede æg og til sidst i rasp.
Kog kartoflerne og skær dem i store tern.
De hvide asparges skrælles, smøres med olie og krydres med salt.
Wienerdrengen fremstilles således: På en skive citron laves en rede af 3-4 benfri sild. Hullet i reden fyldes med kapers og revet peberrod lægges over kapers og sildene. Wienerdrengen pyntes af med tomat, f.eks. tomatbåd og persille.
Tilberedningsvejledning
-
1
Varm gasgrillen godt op med Gourmet System lagt i grillen.
-
2
Varm ½ smør og ½ olie på plancha-pladen og lad det bruse af, steg schnitzlerne og kartoflerne på pladen, til de er flot gyldenbrune.
-
3
De hvide asparges steges samtidig på grillristen.
-
4
Når schnitzler og kartofler er flot gyldenbrune anrettes det hele med hvide grillede asparges ved siden, og Wienerdrengen placeres ovenpå schnitzlen.
Opskrift - No. 31
Meget mere grill!
Tag også et kig på
-
#820-0055CB
Plancha 3B