Kalv

Wienerschnitzel med brasede kartofler, hvide asparges og Wienerdreng

Opskrift- No. 9
  • FORBEREDELSE
    10
  • TILBEREDNINGSTID
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Nexgrill med Lars Thrane

Ægte wienerschnitzel

Wienerschnitzel er Østrigs nationalret og en klassiker i det internationale køkken, men opskriften er sandsynligvis importeret i det 15. eller 16. århundrede fra det nordlige Italien. En rigtig wienerschnitzel tilberedes af kalveinderlår. 

Nexgrill kokken giver her opskriften på, hvordan du i gasgrillen kan lave de lækreste store wienerschnitzler med brasede kartofler og selvfølgelig en Wienerdreng ovenpå. Det hele tilberedt på Nexgrill Gourmet gasgrill. Se med på Youtube også!


Ingredienser

Ingredienser

  • 4 stk. kalve schnitzler af kalveinderlår
  • 1 kg kartofler 
  • 1 citron
  • 1 ds. kapers
  • 1 ds. benfri sild 
  • 1 ds. revet peberrod
  • Ca. 16 stk. hvide asparges
  • Olie og smør til stegning
  • Salt og peber
  • Pynt: tomat og persille


Forberedelse


Bank schnitzlerne flade i ca. 1 ½ cm tykkelse. 

Paner schnitzlerne: schnitzlerne vendes først i mel, derefter i sammenpiskede æg og til sidst i rasp.

Kog kartoflerne og skær dem i store tern.

De hvide asparges skrælles, smøres med olie og krydres med salt.

Wienerdrengen fremstilles således: På en skive citron laves en rede af 3-4 benfri sild. Hullet i reden fyldes med kapers og revet peberrod lægges over kapers og sildene. Wienerdrengen pyntes af med tomat, f.eks. tomatbåd og persille.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Varm gasgrillen godt op med Gourmet System lagt i grillen.

  2. 2

    Varm ½ smør og ½ olie på plancha-pladen og lad det bruse af, steg schnitzlerne og kartoflerne på pladen, til de er flot gyldenbrune.

  3. 3

    De hvide asparges steges samtidig på grillristen.

  4. 4

    Når schnitzler og kartofler er flot gyldenbrune anrettes det hele med hvide grillede asparges ved siden, og Wienerdrengen placeres ovenpå schnitzlen.

Opskrift - No. 9
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Meget mere grill!

Tag også et kig på