Oksekød
Beef Birria Tacos
Opskrift- No. 16
-
FORBEREDELSE
Natten over
-
TILBEREDNINGSTID
3+ timer
-
PERSONER
4-5 personer
-
SVÆRHEDSGRAD
Moderat
Autentisk Mexicansk
Intet slår Birria Tacos med langtidsbraiseret oksekød
Hvis du ikke har oplevet Beef Birria Tacos før - oh my spice, de er superlækre! Tilberedt på Nexgrill Daytona plancha bliver de endnu bedre og bringer dig tættere på de helt autentiske Birria Tacos, som de laves i Mexico.
Den her Tacos de Birria-opskrift er den helt rigtige, når det kommer til krydrede kulturelle fænomener. Birria er en gammeldags opskrift fra det mexicanske køkken, som centrerer omkring en stuvning eller suppe med gedekød samt chili og diverse krydderier, og går helt tilbage til det 16. århundrede.
Det er blevet fortalt, at Beef Birria Tacos efterlader gæsterne vilde efter mere. Så det er bedst at holde grillen varm og lade de kolde margaritas flyde, som passer helt perfekt til retten, for det kan trække ud og blive en rigtig hyggelig aften, når først de lækre Beef Birria tacos kommer på bordet.
Endnu bedre, der er ikke kun én måde at nyde Birria på. Gem eventuelle rester til gryderetter, burritos, quesadillas og mere. Du kan tilføje grøntsager, bønner eller en ekstra chili for et endnu varmere touch. Hvad mere er, du kan bytte oksekødet ud med lam, fårekød eller endda ged.
Når vi taler om variation, stammer Birrias sensationelle smag fra de forskellige krydderier og chili, der bruges til at eliminere den "vilde" smag af gedekødet. Historisk set var dette kød en mexicansk basisvare, fordi det var så let tilgængeligt - især for de fattige.
Nu trender den her mexicanske ret hårdere end en Twitter-skandale, og folk falder for den udsøgte traditionelle ret igen. Nyd og del opskriften her på de smagfulde Beef Birria Tacos med langtidsbraiseret oksekød, som vi her tilbereder på Daytona 3B - Plancha og glæd dig til at sætte tænderne i din nye yndlings-comfort food!
Ingredienser
Ingredienser
- Kød:
- 1,3 kg tykkam
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 2 tsk. vegetabilsk olie
- Consommé sauce:
- 1 spsk. sorte peberkorn
- 1 spsk. korianderfrø
- 4 laurbærblade
- Mexicanske chilier, tørret: 6 Guajillo, 4 Ancho and 1 Arbol
- Krydderi:
- 1 spsk. spidskommen
- 6 hele nelliker (eller ¼ tsk. stødt)
- ½ stang kanel
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. timian
- 1 løg (alm. gult)
- 8 fed hvidløg
- 4 modne tomater
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. granuleret oksebouillon
- 14 dl oksefond
- Tacos:
- 12 majs tortillas
- 340 gram Oaxaca ost (eller strimlet mozzarella / ulagret Monterey Jack-ost)
- ½ hakket salatløg (hvidt løg)
- 5 gram hakket koriander
- 1-2 spsk. lime juice
- 1 knivspids salt
Forberedelse
Oksekødet duppes tørt med køkkenrulle, krydres med salt og peber og skæres i stykker à ca. 10 cm.
Forvarm først stegepladen på Daytona 3B - Plancha til 150°C og tilsæt 2 spsk. vegetabilsk olie.
Steg halvdelen af oksekødet på alle sider, indtil det er godt brunet af. Tag det af stegepladen og sæt til side, og gentag med den anden halvdel af oksekødet.
Mens stegepladen er varm, ristes krydderierne: spidskommen, nelliker og kanel ved medium varme, indtil de dufter. Opbevar dem derefter i en lufttæt beholder.
Dernæst tilberedes consommé saucen. Tilsæt 1 spsk. olie til en Dutch Oven / støbejernskasserolle og sæt over medium-høj varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg i 1 minut eller indtil de er bløde.
Flæk chilierne og fjern frøene med et tyndt blad. Smag saucen til med de ristede krydderier, chili uden frø og resten af ingredienserne, undtagen bouillon.
Tilsæt så det stegte oksekød, chilisauce og bouillon til consommé saucen, og lad det marinere natten over for at intensivere smagen.
Bland desuden hakket løg, koriander, lime og salt sammen i en skål til topping, og opbevar blandingen i køleskabet.
Tilberedningsvejledning
-
1
Næste dag sættes gryden med oksekødet i consommé saucen over ved lav varme og det hele koges op.
-
2
Dæk til med låg og kog i 3 timer, eller indtil oksekødet er så mørt, at det næsten falder fra hinanden. Riv oksekødet i trevler med to gafler og salt det efter smag og behag.
-
3
Dyp tortillas i consommé sauce for at give dem ekstra smag. Tilbered en tortilla ad gangen på stegepladen, indtil den er gyldenbrun. Vend den og tilsæt ost.
-
4
Luk låget og steg tortillaen, indtil osten begynder at smelte. Top den med det trevlede oksekød og brun det hele let. Fold tortillaen halvt over, så den former en taco og tag den så af stegepladen.
-
5
Serveres med topping af frisk koriander m.m. og en skål consommé sauce til at dyppe de lækre, hotte Tacos de Birria i. Velbekomme.