grilltip

Nexgrill Tips og Tricks - Tændboks

Problemer med tænding af grillen?

Tændboksen hjælper med at tænde din gasgrill elektronisk ved hjælp af tændingsknappen på fronten af grillen. Hvis du fx har problemer med at starte grillen op, ligger udfordringen måske i tilknytning til tændboksen.

Få derfor her en lille gennemgang af hvordan tændboksen fungerer.

 

Tændboksen har forbindelse til den elektroniske tændingsknap på fronten af grillen. Tændboksen sidder derfor på bagsiden af frontpanelet lige umiddelbart bagved tændingsknappen og er forbundet til gnisttænderne for hver af grillens brændere, vha. små kabler i tændboksen. Det er derfor vigtigt, at disse kabler er monteret og har ordentlig kontakt i tændboksen, for ellers vil grillen ikke tænde via den elektroniske tænding. Kablerne kan dog monteres vilkårligt i indgangene i tændboksen, da der er samme spænding. Dvs. uanset om det er kablet til gnisttænderen for sidebrænderen, bagbrænderen eller én af hovedbrænderne, kan de monteres i en vilkårlig indgang i tændboksen.

Uanset om det er kablet til gnisttænderen for sidebrænderen, bagbrænderen eller én af hovedbrænderne, kan de monteres i en vilkårlig indgang i tændboksen.

 

På fronten af grillen er kontakten og dermed den elektroniske tændingsknap monteret, og her skal man være opmærksom på, at nylonmøtrikken – også kaldet en omløber – skal være monteret på forsiden af grillens frontpanel. Dvs. omløberen skal skrues på, så den har kontakt med fladen på frontpanelet foran, batteriet sættes i og derefter skrues kontakten og dermed knappen på. Husk også at tage plasticemballagen af batteriet, når du samler grillen første gang, ellers virker tændingsmodulet ikke. 

Ring til os eller send os en e-mail. Hvis du har spørgsmål om din Nexgrill, hjælper vi dig hellere end gerne.