grilltip

Nexgrill Tips og Tricks - Gnisttænder

Vil gasgrillen ikke tænde og dermed ikke slå gnist, så gassen i brænderne antændes?

 

Find svar omkring gnisttænderen i din Nexgrill gasgrill her.

Oplever du, at en eller flere af brænderne i din gasgrill ikke tænder, når du har åbnet for gassen og tændt på den elektroniske starter, så kan det skyldes, at gnisttænderen ikke har ordentlig kontakt.

Hvis ikke gnisttænderen slår til, som den bør, tjekkes positionen på palerne nede ved selve brænderne. Der er en gnisttænder ved hver brænder, både indeni grillen og ved evt. Searing sidebrænder og/eller bagbrænder. 

Gnisten skal kunne springe imellem gnisttænder og brændrør.

 

På Searing sidebrænderen og bagbrænderen er der to paler, der skal have kontakt, for at de kan lave gnist og antænde gassen. Hvis ikke der er gnist, når man trykker på den elektroniske starterknap, presses de to paler bedre sammen samt ned mod den keramiske overflade.  For at tjekke dette på Searing sidebrænderen, fjernes grillristen først, så man kan komme til gnisttænderen.

Ved brænderne indeni grillen fjernes flammetæmmerne først, og gnisttænderen lokaliseres i den ene ende på siden af hvert brændrør. Gnisten skal kunne springe mellem selve spidsen på gnisttænderen og brændrøret for at antænde. Hvis ikke den gør det, presses den ind mod brændrøret, til der er kontakt. Dette bør afhjælpe problemet, så grillen kan tænde på normal vis.

 

Ring til os eller send os en e-mail. Hvis du har spørgsmål om din Nexgrill, hjælper vi dig hellere end gerne.