grilltip

Nexgrill Tips og Tricks - Gaspibe til sidebrænder

Gasgrillens sidebrænder forsynes med gas igennem piben. Se her er en vejledning i, hvordan piben monteres og fungerer.

 

Gaspiben sidder ind over gasventilen under sidebrænderen. Piben kan trækkes ud og fjernes helt. Når piben er afmonteret, kan man se, at der er et lille spjæld, som kan skydes til siden, og som derved sørger for, at ilten til gassen kan reguleres. I det øjeblik gassen bliver skudt ind i pibens rør, så vil vi måske gerne have lidt mere ilt, der kan gøre, at det kommer til at brænde mere rent, eller der kommer mere fart på gassen. Det kunne også godt være, at det er den anden vej, vi ønsker. Altså mindre ilt til gassen, og så skubber vi spjældet til, så ilten bliver justeret den vej.

Selve skruen, der sidder for enden af gaspibens rør, fungerer egentlig lidt på samme måde, den kan skrues op og ned og justerer på den måde også gastilslutningen en smule.

Helt forenklet kan man sige, at mere luft og ilt til gassen betyder mindre gas i røret og mindre varme. Ligesom modsat: mindre luft og ilt til gassen vil give mere varme, da koncentrationen af gas i blandingen er større. 

 

Når man skal montere gaspiben, sætter man den ned i gennem hullet i sidebrænderen, lokaliseret i grillens sidebord. Sørger for at gnisttænderen rammer korrekt ned i dens hul i sidebordet og samtidig det dertil indrettede smalle hul til gnisttænderen. Underneden, under sidebrænderen, skubbes gaspiben indover ventilspidsen. Der er ingen gummipakning eller lignende, gaspiben sidder blot løst ind over ventilspidsen, og det må den gerne.

Det der sker, det er, at når gassen kommer ind her med ca. 30 bar, så skydes gassen så hurtigt ind i piben, med så høj fart, at det danner undertryk, så hullet bruges til at suge luft med ind.

Tilslut skrues de sidste skruer på under sidebordet til at fastgøre piben, og så skal der sættes strøm til grillen, og du er nu klar til at grille.  

 

Ring til os eller send os en e-mail. Hvis du har spørgsmål om din Nexgrill, hjælper vi dig hellere end gerne.