Vegansk

Grillet Portobello og Oste-sandwich

Opskrift- No. 10
  • FORBEREDELSE
    1 dag før
  • TILBEREDNINGSTID
    30 minutter
  • PERSONER
    4-8
  • SVÆRHEDSGRAD
    7/10

Mere end bare kaninføde

Vegansk mad er også grillmad

Enhver som tror, at en grillopskrift skal indeholde kød, vil blive positivt overrasket over den her opskrift på vegansk Grillet Portobello og Oste-sandwich. Nogle vil måske endda rulle lidt med øjnene, når de hører ordet ”vegansk”, men denne opskrift beviser, at vegansk mad ikke bare er rå grøntsager og kaninføde. 

Med en smule kreativitet kan vegansk mad på grill være lige så smagfuld som alt muligt andet, du smider på grillristen. Med ingredienser som soyasauce-marinerede Portobello svampe og hvid cashewnødde-ostesauce med smag af cheddar på bordet, vil du finde ud af, hvor lækkert og smagfuldt vegansk grillmad er.

Venlig hilsen

Kok, Garret Greer fra Nexgrill Beyond the Flame.

Ingredienser

Ingredienser


  • Til svampebøf i strimler:
  • 20 Portobello-svampe
  • 1 kop vand
  • 1 kop sojasauce
  • 2 spsk. Worcestershire-sauce
  • 2 spsk. løgpulver 
  • 2 tsk. sort peber


  • Til hvid cashew-ostesauce:
  • 2 kopper cashewnødder
  • 2 kopper vand
  • 1 kop gær
  • 2 spsk. madolie 
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. løgpulver 
  • 1-2 tsk. Dijon sennep


  • Sandwichboller + toppings:
  • 4-8 boller eller flutes
  • 2 grønne peberfrugter 
  • 2 gule løg
  • Hvidløgssalt 
  • Sort peber
  • Flydende røgaroma

Forberedelse


Forberedelse af svampebøf: 

1. Skær Portobello-svampene i tynde skiver.

2. Bland vand, sojasauce, Worcestershire-sauce, løgpulver og sort peber til marinade i en stor skål.

3. Læg Portobello-strimlerne i marinaden i mindst 4 timer, men gerne natten over.

4. Om morgenen bages de marinerede Portobello-strimler i ovnen ved 160 grader i 2 timer.


Hvid cashew-ostesauce:

1. I en separat skål bringes 2 kopper vand i kog.

2. Tilsæt 2 kopper rå usaltede cashewnødder til det kogende vand. Kog i 15 minutter, rør af og til.

3. Når cashewnødderne er kogt, blendes cashewnødderne, gær, madolie, salt, peber, løgpulver og dijonsennep i en blender eller foodprocessor, indtil massen er glat.

4. Opvarm derefter cashew-ostesaucen i en gryde til den foretrukne serveringstemperatur, og tilsæt yderligere vand for at tynde den efter behov.


Toppings + Anretning: 

1. Skær peberfrugt og løg i tern. Bland sammen i en skål, og gå derefter ud til din Nexgrill.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Bland og grill løg og peberfrugter ved middelhøj, indirekte varme. (Hvis du har infrarøde varmeplader, DIBS, så er det nu, du skal bruge dem!)

  2. 2

    Tilsæt hvidløgssalt, sort peber og flydende røgaroma til løg og peberfrugter alt efter smag.

  3. 3

    Læg de bagte Portobello-strimler på grillen ved siden af de andre grøntsager og grill ved medium-høj varme.

  4. 4

    Rist sandwichboller (eller flutes) med indersiden nedad på varmeristen.

  5. 5

    Når alt er grillet (efter ca. 15 minutter), så læg en god mængde grillede Portobello-strimler på sandwichbollernes underste del.

  6. 6

    Øs ostesauce på hver sandwich. Top med blandingen af grillet peber og løg, og læg den øverste sandwichbolle-del på til sidst.

  7. 7

    Nyd de veganske Portobello og Oste-sandwiches med masser af servietter ved hånden. Velbekomme!

Prøv ogsÅ disse opskrifter


Meget mere grill!

Se også alt det gode grilltilbehør