Gris

Artiskok med bacon-crisp

Opskrift- No. 12
  • FORBEREDELSE
    20 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    10 min.
  • PERSONER
    10-12 pers.
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

En vanedannende grøntsag

Den helt rigtige kombination af blødt og sprødt

Alle de dage, hvor jeg kan få mine børn til at spise grøntsager og måske ligefrem få dem til at tigge om mere, er nogle rigtig gode dage. De her grillede artiskokker har den helt rigtige kombination af blød og sprød tekstur og samtidig den helt rigtige smagskombination af sødt, krydret og surt. I hver bid får du både mør grillet artiskok, sprødt bacon-crisp og cremet citron-aioli. De her er de mest vanedannende grøntsager nogensinde, for både voksne og børn.

Fortalt og tilberedt af Susie Bulloch i Beyond the Flame, Nexgrill's serie af historier til inspiration for dig.

Ingredienser

Ingredienser

  • Til artiskokker:
  • 4 mellemstore artiskokker
  • 6 spsk. saltet smør
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft


  • Til bacon-crisp:
  • 60 gram panko rasp
  • 55 gram revet parmesanost
  • 4 skiver bacon, stegt og smuldret i stykker
  • 25 gram finthakket persille
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber


  • Til citron aioli:
  • 1 æg
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • Skal og saft af 2 citroner
  • 1 fed hvidløg
  • 250 ml olivenolie
  • 1 tsk. salt

Forberedelse


Artiskokker: 

Bring en stor gryde vand i kog. Tilsæt en spiseskefuld salt og en spiseskefuld friskpresset citronsaft. Skær stilkene af artiskokkerne, og skær dem i kvarte. Brug en urtekniv og fjern forsigtigt artiskokkens "skæg", dvs. de små tråde inden i artiskokhjertet, så du sidder tilbage med kødet fra artiskokken plus flere af de udvendige blade.

Læg artiskokkerne i gryden med kogende vand og kog i 10-12 minutter, indtil artiskokkerne stadig er faste, men let gaffelmøre.

Tag dem ud på en bageplade, og pensl med 6 spsk. smeltet smør, og sørg for at komme smør mellem bladene og over hele hjertet.

Bacon-crisp:

Alle ingredienser til bacon-crisp røres sammen i en separat skål og stilles til side.

Citron-aioli:

Bland æg, Dijonsennep, skal og saft fra de to citroner, og et fed hvidløg i en lille blender eller food processor og blend det sammen på lav hastighed. Øg derefter hastigheden til medium og dryp langsomt olivenolien i. Fortsæt med at blende i 60-90 sekunder, indtil aiolien er tyknet, emulgeret og er meget cremet og fuldfed. Tilsæt salt, og vær ikke bange for at smage på aiolien. Der skal måske lidt mere end kun den ene teskefuld salt i, alt efter smag og behag. 

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm din Nexgrill til 200-230ºC.

  2. 2

    Læg de kvarte, delvist kogte og smør-indsmurte artiskokker på grillen, så et stykke af hjertet kommer i direkte kontakt med grillristene.

  3. 3

    Grill artiskokkerne i 3-5 minutter på hver side. Vend derefter artiskokkerne, så hjertet vender opad, og fyld hvert hulrum med en stor skefuld bacon-crisp.

  4. 4

    Luk låget på grillen igen og grill i yderligere 3-5 minutter, indtil bacon-crispen er gyldenbrun.

  5. 5

    Tag artiskokkerne af grillen, læg dem på et fad og dryp med eller server sammen med citron-aioli. Velbekomme.

Opskrift - No. 12
Prøv ogsÅ disse opskrifter