Fisk og Skaldyr

Grillet makrel med smørstegt sommergrønt

Opskrift- No. 28
  • FORBEREDELSE
    10 min.
  • TILBEREDNINGSTID
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Nexgrill med Lars Thrane

Grillet hel makrel med smørstegt sommergrønt

Se med og få opskriften her, når Nexgrill kokken Lars Thrane griller hel makrel på Nexgrill Fortress 2B transportabel gasgrill. Makrellen som er en populær fisk og har status af Danmarks nationalfisk lige efter rødspætten, vil mange mene. Til den grillede makrel serveres smørstegt sommergrønt, som består af lækre små nye kartofler, rosenkål, karotter og persille. 

Følg med i videoen og få hele opskriften herunder.

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 makreller portionsstørrelse ca. 300 gram stk.
  • 1 citron
  • Persille
  • Salt og peber
  •  
  • 800 gram nye vaskede kartofler
  • 12 stk. gulerødder med top
  • 400 gram rosenkål
  • Smør
  • Salt, peber og frisk timian

Forberedelse


Køb makrellerne hos fiskehandleren, få ham til at skære bugen op, fjerne indvoldene og rense dem.

Skær 2-3 dybe snit ned i makrelfileten på begge sider og krydr med salt og peber deri.

Krydr bugen på makrellen godt med salt og peber. Fyld bugen med persille og citron og snør den stramt sammen med kødsnor, så persillen og citronen ikke falder ud.

Vask de nye kartofler, skræl gulerødderne og skær toppen af. Der må gerne være lidt top tilbage, det ser godt ud ved anretningen.

Skær bunden af rosenkålene og pil de yderste blade af, del rosenkålen gennem stokken.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Stil en folieform i grillen og smelt lidt smør deri. Vend alle grøntsagerne i smørret og krydr grøntsagerne godt med salt og peber. Lad grøntsagerne stege/koge til alle grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Drys persille over grøntsagerne.

  2. 2

    Grill makrellen på begge sider på grillen. Mange gange vil noget af skindet sidde fast i grillristene, det er næsten umuligt at undgå, men prøv at lade være med at vende makrellen for tit. Vend den først når du kan se, at den er godt stegt og dejlig brun, det kan forhindre at skindet hænger for meget i.

  3. 3

    Steg makrellen til den er færdig, stik en kniv ned mellem rygbenet og makrelkødet, makrellen er færdig, når kødet løsner sig fra rygbenet.

  4. 4

    Server makrellen med grøntsagerne, citron og den smørsauce der er i bunden af grønsagsblandingen. Velbekomme.

Opskrift - No. 28
Prøv ogsÅ disse opskrifter