Tilbehør, Vegetarisk

Røget Mac 'n' Cheese

Opskrift- No. 11
  • FORBEREDELSE
    20 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    60 min.
  • PERSONER
    8
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Ost og pasta "the american way"

Nogle retter gør dig sulten, bare du ser på dem

Det er præcis, hvad der kommer til at ske, når du serverer denne røgede "Macaroni & Cheese" til dine venner og familie – helt varm fra pillegrillen af. 

Macaroni & Cheese, Mac and cheese, eller mac 'n' cheese - den populære amerikanske pastaret med ost har mange navne og findes i mange afskygninger i USA, både de hjemmelavede og færdigkøbte. Denne opskrift er dog så meget bedre end de fleste mac & cheese-varianter, fordi opskriften tilføjer en røget smag til blandingen.

Vi anbefaler, at du bruger kirsebær-, æble- eller ferskenflis eller som træpiller. De er mildere end andre træsorter til rygning som fx hickory, ahorn og eg - hvilket er mere passende til en opskrift som denne.

Når bløde og våde ingredienser (såsom macaroni-nudler) udsættes for røg, så absorberer de aromaen og smagen meget hurtigere end et tykt stykke kød. Hvis du derfor vil have en endnu mere røget smag i din Mac 'n' Cheese, så lad den stå i pillegrillen ved de ca. 110ºC i mere end den angivne time.

Ingredienser

Ingredienser

  • 450 gram makaroni (de små korte buede), kogt i henhold til pakkens anvisninger
  • 113 gram smør
  • 4 spsk. mel
  • 1 spsk. sennepspulver
  • 500 ml "half and half", dvs. halvt piskefløde og halvt sødmælk
  • 113 gram flødeost
  • 750 gram cheddar, strimlet
  • 375 gram gouda, strimlet


  • TOPPING:
  • 120 gram panko rasp
  • 57 gram smør, smeltet
  • 1 tsk. sort peber, stødt
  • ½ tsk. røget paprika

Forberedelse


Først bringes en stor gryde med saltet vand i kog, og makaroni-pastaerne koges, indtil de er al dente.

På komfur (eller en sidebrænder) opvarmes en støbejernspande over medium varme, og de 113 g smør smeltes deri. Pisk derefter 4 spsk. mel i, indtil du opnår en glat, tynd pasta-agtig konsistens. Derefter piskes 1 spsk. sennepspulver i.

Tilsæt forsigtigt 2 kopper "half-and-half". Skru op for varmen og bring blandingen i kog, i mens du pisker forsigtigt, og temperaturen stiger.

Når blandingen koger, reduceres varmen til at retten simrer, og dernæst piskes de 113 g flødeost i, indtil glat.

Tilsæt derefter cheddar og gouda og pisk godt, indtil al osten er smeltet. 

Sluk for varmen og tilsæt de kogte makaroni til osteblandingen, mens du rører forsigtigt for at dække alle makaronierne godt.

Lav toppingen i en lille skål ved siden af: Bland panko rasp, smeltet smør, sort peber og røget paprika. Toppes ovenpå makaroni- og osteblandingen. Så er du klar til at sætte panden ind i pillegrillen.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm din OAKFORD Pillegrill til en lav, konstant temperatur på 110ºC ved hjælp af æble- eller kirsebærtræ.

  2. 2

    Sæt støbejernspanden med "macaroni and cheese" i pillegrillen, og tilbered retten i 1 time.

  3. 3

    Tag ud af grillen og server. Velbekomme!

Opskrift - No. 11
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Meget mere grill!

Tag også et kig på