Oksekød

Plancha-burger med champignon og schweizerost

Opskrift- No. 16
  • FORBEREDELSE
    10 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    20 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Let

Stegepladen gør det nemt

Plancha og burger er et perfekt match!

Erfarne grillmestre elsker at fortælle dig, hvordan du skal vende en burgerbøf én gang og kun én gang. Det er fordi gentagen venden og flere eksponeringer for direkte varme vil suge al fugten ud af bøfferne. Men hvis du ikke bruger flere timer foran grillen hver uge, hvordan ved du så, hvornår tiden er inde til at vende dine bøffer? Gør du det for tidligt, så vil de stadig rå bøffer hænge fast på grillristen. Gør du det for sent, så mister du al saftigheden indeni. 

Men med denne opskrift på plancha-burger med champignon og schweizerost er der intet at bekymre sig om. Med en plancha stegeplade som Nexgrill Daytona 3B - Plancha eller Plancha 3B er det nemt at se, hvornår den perfekte gyldenbrune farve er gennemgående i bøffen, fordi den tilberedes uden lukket låg på grillen. Stegepladen bliver brandvarm og forsegler kødsaften, så du får en veltilberedt og saftig bøf hver gang.

Bare start med at karamellisere løg og svampe sammen. Gå derefter videre til burgerbøfferne, ost og boller. Så nemt! Du behøver ikke at være en erfaren grillmester for at lave mad som en, og denne opskrift på Plancha-burger med champignon og schweizerost beviser det.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 spsk. Worcestershire sauce
  • 50 ml. whisky (valgfrit)
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kværnet sort peber
  • 2 mediumstore løg, revet (alm. gult løg)
  • 200-250 gram cremini-svampe i skiver
  • 1/2 -1 kg hakket oksekød med høj fedtprocent, gerne over 18% (Des højere fedtprocent, des mere smag og saft) 
  • BBQ sauce efter eget valg
  • 8 skiver schweizerost (emmentaler eller anden gul mediumhård ost)
  • 4 jumbo hamburgerboller
  • Salt og peber
  • Vegetabilsk olie og smør til stegning (halvt af hver)

Forberedelse


Lav burgerkrydderi i en mellemstor skål ved at kombinere Worcestershire sauce, whisky (valgfrit), hvidløgspulver, løgpulver, salt og kværnet sort peber, indtil det er godt blandet.

Form hakkekødet til 4 lige store burgerbøffer, og dæk med krydderier på alle sider.

Forvarm din Nexgrill Daytona 3B - Plancha eller Nexgrill Plancha 3B bordmodel til medium varme på den ene side, og lad den anden side være slukket. 

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Kom lidt olie og smør (halvt af hver) på stegepladen, efterfulgt af de snittede løg og svampe.

  2. 2

    Tilsæt en knivspids salt og peber til svampene og løgene, og steg dem i 10 minutter.

  3. 3

    Når løgene og champignonerne er blevet let karamelliseret, flyttes de til den køligere side af stegepladen.

  4. 4

    Læg burgerbøfferne (som i forvejen har fået krydderi) på stegepladen og steg i cirka 3 minutter på hver side.

  5. 5

    Fordel løg- og svampeblandingen oven på burgerbøfferne, tilsæt lidt BBQ-sauce og læg derefter 2 skiver schweizerost ovenpå.

  6. 6

    Dæk burgerbøfferne med et grydelåg eller lignende metalplade, så osten får det hele til at smelte sammen. I mens osten smelter, lægges burgerbollerne på stegepladen og ristes let på hver side.

  7. 7

    Læg nu burgerne sammen: Kom lidt BBQ-sauce på den underste burgerbolle, læg burgerbøffen med svampe, løg og smeltet ost ovenpå og top med den øverste burgerbolle. Server burgerne helt varme lige fra grillen. Velbekomme!

Opskrift - No. 16
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Meget mere grill!

Tag også et kig på