Dessert

Citron-Ricotta Pandekager med blåbær

Opskrift- No. 2
  • FORBEREDELSE
    10 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    15 min.
  • PERSONER
    6
  • SVÆRHEDSGRAD
    Let

Pandekager til både hverdag og fest

De bedste Ricotta pandekager, du aldrig har smagt før

Vi ved alle, hvordan en stak pandekager virkelig bare kan gøre din dag bedre, - især dem hvor siruppen lifligt flyder ned over. Forestil dig nu den dag du får efter at have spist den blødeste, mest smagfulde bunke pandekager, du nogensinde har stiftet bekendtskab med... og sandsynligvis aldrig har smagt før.

Hemmeligheden til de her sidstnævnte pandekager er simpelthen: Ricottaost.

Ricotta er en italiensk valleost, der normalt er lavet af fåre-, ko- eller bøffelmælk. Den optræder i mange af Italiens flagskibsopskrifter, såsom lasagne, manicotti og endda cannoli.

Uden at være særlig sød eller gennemtrængende i smagen giver ricottaosten en cremet tekstur, der pepper pandekagedejen op, så man næsten ikke skulle tro det. Sæt den sammen med supplerende frugter som citron og blåbær, og alle præ-fabrikerede pandekagedeje vil blive forvist fra dit køkken for evigt.

Vil du forkæle dine venner og familie med en pandekagemorgenmad, eller pandekager til dessert, de sent vil glemme? Så fyr op for Daytona™ 3B - Plancha, og prøv den her opskrift på Citron-Ricotta Pandekager med blåbær. God appetit!

Ingredienser

Ingredienser

  • 190 gram mel 
  • 2 tsk. bagepulver 
  • 3 ½ spsk. sukker
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 kop mælk (ca. 245 gram)
  • 190 gram Ricottaost
  • 3 store æg
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt 
  • 1-2 spsk. citronskal
  • Frisk citronsaft (ca. 60 gram) 
  • 1 spsk. smør (smeltet)
  • Blåbær

Forberedelse


Pisk de tørre ingredienser sammen i en skål og brug dine hænder til at lave en fordybning i midten.

I en separat skål piskes mælk, æg og ricottaost sammen.

Tilsæt derefter smeltet smør til mælkeblandingen, samt citronskal og citronsaft – og pisk til det er en ensartet masse.

Hæld straks den våde blanding i melblandingen, og pisk den forsigtigt for at blande ingredienserne (Husk, små klumper er gode i pandekagedej - det betyder, at dejen ikke er overblandet, hvilket i sidste ende betyder mere luftige pandekager).

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm din Daytona 3B - Plancha til medium-høj varme.

  2. 2

    Kom lidt smør på plancha stegepladen, inden du hælder dejen på. (Vegetabilsk olie virker lige så godt)

  3. 3

    Lav pandekagerne ved at hælde ⅓ kop dej på stegepladen ad gangen og lad der være god plads imellem dem. Lad derefter planchaen udøve sin magi og steg indtil undersiden er gyldenbrun.

  4. 4

    Vend pandekagerne med en stor spatel og steg den modsatte side, indtil den også er gyldenbrun.

  5. 5

    Server pandekagerne rygende varme, toppet med sirup og blåbær. Velbekomme og god dag!

Opskrift - No. 2

Vil du også grille på samme vis som Nexgrill kokkene? Tjek den Daytona 3B - Plancha ud, som blev anvendt i opskriften.

Prøv ogsÅ disse opskrifter


En grill for alle!

Tag også et kig på